SET BERPUASA SHAKLEE YANG MEMBANTU SEISI KELUARGA BERPUASA DENGAN LEBIH BERTENAGA DAN SIHAT

Kurang seminggu dari sekarang ni kita akan berpuasa di Tahun 2020. Bulan Ramadhan yang sangatlah menjadi kenangan semua.  



Dah ready ke persiapan Ramadhan? 




Selain kita siapkan barang asas dapur tu untuk berbuka why not kita sediakan juga set puasa yang ringkas tapi bertenaga dan mengenyangkan untuk waktu sahur.  




Waktu sahur adalah waktu yang penting masa puasa.  Pada masa ini pengambilan makanan akan mempengaruhi proses berpuasa kita sepanjang hari. 




Asyik nak makan manis seharian pun akan membuatkan badan jadi lembik dan lebih kurang bermaya.  Kita disarankan mengambil pelbagai kumpulan makanan walaupun juadah ringkas di waktu sahur.  




Boleh baca tentang pengambilan makanan yang betul untuk berpuasa sepanjang hari dengan bertenaga di sini. 




SET BERPUASA SHAKLEE YANG MUDAH,  RINGKAS DAN MEMBERI TENAGA SEPANJANG HARI DALAM BULAN RAMADHAN. 





Apa yang boleh didapati dari set puasa Shaklee ni. 




1. ESP

Esp atau energyzing soy protein adalah suplemen dalam bentuk serbuk an disediakan bersama air suam,  air sejuk atau dicampur dengan bahan lain seperti yogurt atau buah buahan segar.  



Esp kaya dengan 9 asid amino lengkap yang membantu pertumbuhan kulit,  kuku,  rambut dan sel sel yang sihat. 




Esp juga memberi rasa kenyang lebih lama kerana ia kaya dengan protein dan indeks glisemiknya yang randah membolehkan ia diambil oleh pesakit dengan masalah kencing manis.  




Esp membantu ibu ibu yang sedang menyusukan untuk memekatkan air susu,  memberi tenaga pada badan dan menjadikan otot lebih mampat sekiranya berat badan turun.  



Bila amalkan ESP,  bonusnya dapat pula kulit cantik menawan kan.  Hehe.  


Testimoni ESP


2. Cinch Shake 

Cinch juga merupakan minuman serbuk yang mudah disediakan.  Didatangkan dalam 3 perasa berbeza iaitu coklat,  vanilla dan cafe latte cinch se akin mendapat tempat di hati peminat Shaklee. 



Perbezaan cinch dengan esp yang ketara ialah cinch diperkaya dengan leusine iaitu sejenis protein untuk mengekalkan kekuatan otot.  




Semasa keadaan berlapar dan melakukan aktiviti senaman mahupun ketika kita mengamalkan menu untuk menurunkan berat badan,  jisim otot akan berkurangan.  




Apabila jisim otot berkurang,  menyebabkan kita rasa lemah lembik dan sesi berpuasa atau menurunkan berat badan tidak berjaya. Kita jadi lebih lapar,  makan lebih banyak dan mengumpul lebih lemak.  




Leusine membantu kita kekalkan jisim otot supaya badan dapat meningkatkan metabolisme dan membakar lemak.  




Ini sekaligus mengelakkan kita rasa lemah otot,  kurang bertenaga dan lebih bersemangat puasa dan melakukan aktiviti turunkan berat badan. 




Perisa cinch yang sedap terutama coklat ni sangatlah irresistable.  Campurkn dengan buah beri beku, kisar bersama dan walaa...  Dah dapat smoothies yang sihat dan mengenyangkan.  


Testimoni Cinch


3. Perfomance Drink

Perfomance drink ialah sejenis minuman isotonik yang tidak memgandungi karbonat dan dapat mengekalkan tenaga ketika berpuasa.  
.
Perfomace drink sangat sesuai diambil untuk seisi keluarga kerana tidak mengandungi lemak,  atau kolestrol dan kandungan gulanya yang sangat sedikit.  



Perfomance drink membantu mengekalkan cecair dalam badan agar kurang terhidrat menjadikan kita lebih bertenaga di waktu siang walaupun berpuasa.  


Testimoni Perfomance Drink

4. Mealshake
Mealshake juga sejenis suplemen serbuk yang berperisa vanilla.  Kaya dengan multivitamin lengkap sesuai diambil oleh kanak kanak.  

Testimoni Mealshake

Set Puasa 1

Set Puasa 2
Berminat nak dapatkan mana mana suplemen untuk berpuasa? 

Boleh wasap Nida di link di bawah ok.  





Pengedar Shaklee:-
Sabah
Tuaran
Telipok
Kota Belud
Hospital Likas
Hospital Tuaran

Post a Comment

0 Comments