MILKBOOSTER SEMASA BULAN RAMADHAN YANG BERKHASIAT, BUAT SUSU IBU LEBIH PEKAT DAN BAYI LEBIH KENYANG

Menyusukan anak pada bulan Ramadhan boleh jadi pengalaman yang indah atau sebaliknya buat para ibu.  



Nida sendiri punya pengalaman tak mampu nak susukan anak pertama dengan baik,  sehinggalah Nida sendiri jumpa penyelesaiannya. 




Dari sebelum mengandung anak kedua,  mengandung kedua,  menyusukan dia dan kemudian mengandung anak ketiga sehingga menyusukan anak ketiga Nida berpeluang berpuasa penuh.  




Badan rasa bertenaga, tak rasa lapar malah susu pun berjalan lancar seperti biasa.  




Apa yang Nida amalkan ialah:




1) Pemakanan yang seimbang.  

Walaupun suka makan pelbagai jenis makanan, Nida tetap pastikan ada buah sayur, karbohidrat dan protein yang seimbang dalam menu.  



2) Pastikan air cukup

Ini sangat penting terutamanya ibu hamil dan menyusukan

Dehidrasi boleh buatkan susu ibu kurang,  badan cepat penat dan kurang bertenaga.  Ini sangat mengganggu produksi susu ibu dan kepekatan susu ibu sendiri.  



Boleh baca tentang tips kekal hidrasi semasa puasa di sini.  




3) Ambil milkbooster sebagai makanan tambahan.

Pastikan kita tetap makan seperti biasa,  minum air seperti biasa dan tambahkan milkbooster sebagai membantu ibu ibu mendapatkan jumlah air susu yang mencukupi untuk anak.  



Dengan adanya milkbooster ini,  bukan sahaja membantu ibu ibu mendapatkan kuantiti air susu yang lebih banyak malah membantu air susu menjadi lebih pekat.




Ibu ibu juga dapat berpuasa dengan lancar dan bertenaga.  


MILKBOOSTER RAMADHAN YANG MEMBANTU SUSU IBU LEBIH PEKAT DAN MERIAH


Milkbooster yang dicadangkan ialah ESP atau energyzing soy protein.



Perlu diingatkan bahawa ESP hanyalah tergolong dalam kategori makanan tambahan yang membantu mengatasi masalah susu kurang.  Kita masih perlu makan ye ibu ibu. 



Selain itu,  gandingan bersama Alfalfa juga sangat membrrikan hasil yang positif krrana alfalfa secara semulajadinya ialah milkbooster.



Bila kita google, alfalfa sememangnya telah lama dijadikan sebagai makanan untuk ibu yang menyusukan selain beberapa kebaikan lain.  


Alfalfa ni ssjenis herba.  Nampak macam taugeh tapi bukan.  
Inilah dia alfalfa sprouts ni.  Ada juga jual kat pasaraya

Walaupun ESP dan Alfalfa ni kategori makanan tambahan,  namun dua bahan ini dihasilkan daripada tumbuhan.  Dah tentu selamat nak diambil sebagai milkbooster.  

Esp adalah soy protein Non GMO yang diproses menggunakan air dan bukannya alkohol. 

Credit photo to owner: Minuman yang sangat berkhasiat.  Lagi best bila mix dengan buah buahan segar. 


Berapa banyak soy protein di luar sana yang sebenarnya diproses bersama alkohol.  Kebanyakannya.  Lagipun,  Esp ada landmark study yang dijalankan untuk membuktikan ketulenannya.  

Alfalfa juga adalah sejenis herba semulajadi yang dah iambil turun temurun untuk kesihatan wanita antaranya sebagai milkbooster ni.  

Wanita di luar negara mengambil alfalfa selepas bersalin.  So, dah mudah sangat lah alfalfa ni dijadikan tablet yang mudah dimakan oleh ibu berpantang.  


Jadi,  dalam bahasa mudahnya kedua dua suplemen ini memudahkan ibu ibu berpantang untuk diambil tanpa perlu nak ketuk sana,  rebus sini dan sebagainya.  

Buka botol terus ambil.  Mudahkan! 

Harga pun mampu milik.

APA KATA IBU IBU YANG DAH AMBIL MILKBOOSTER INI SEMASA MENYUSUKAN ANAK.  






Pengambilan milkbooster ini sangat digalakkan dalam set berpantang lengkap.  Lebih jimat dan berbaloi.  

Harga untuk untuk ESP dan Alfalfa mampu dimiliki apatah lagi kalau daftar sebagai ahli Shaklee.



Nota: daftar ahli sebanyak RM35 hanya dibayar sekali sahaja dan bukan bagi sstiap produk.  

Nak lebih berbaloi,  boleh baca tentang set berpantang yang lengkap ini..  

Mengapa Berbaloi Membeli dan Menggunakan Set Pantang Shaklee Selepas Bersalin? 

Sebelum puasa ni eloklah kita sediakan milkbooster tadi sebagai persediaan bagi ibu ibu terutama yang hamil,  menyusu atau pantang.  

Ibu ibu yang sentiasa lenguh badan, penat dan rasa kurang bertenaga pun sangat digalakkan ambil.  

Milkbooster semasa Ramadhan ini boleh didapati dengan menghantar mesej pada Nida di talian 0165842330 atau klik je link di bawah ya. 



Love,  
Nida

Post a Comment

0 Comments